Liber Lilith – David Donald Tyson

New_Lilith

Liber Lilith är en blandning av Grimoire, fiction/dagbok och gnostisk bok av David Donald Tyson. Själva huvudpersonen (förutom Lilith) är en Tysk magiker vid namn Karl Steiger som en dag i början av 90-talet råkar komma över en bok i en bokhandel som visar sig vara den legendariska Grimoiren Lilber Lilith.

Boken vänder helt upp och ned på bibeln och berättar en helt annan berättelse att det var Lilith som skapade Adam och Eva och att det var hon som kom till Eva i form av ormen.

Man får följa Karl genom hans magiska dagbok om hur han följer Grimoirens steg för att kontakta Lilith och väcka hennes lustar mot den som kallar på henne. Men den som Karl kallar är den mörka och blodtörstiga Lilith och saker och ting får en vändning som han själv inte är medveten om, han blir likt en narkoman blind för sin egen nedgång.

Boken är bra även om Själva Grimoiren kan bli lite långrandig så är det en spännande och instruktiv bok att läsa. Den visar på den dedikation som krävs för att lyckas inom den magiska cirkeln men även behovet av att grunda sig och att ha en sund distans till sig själv och sitt arbete.

Jag fick gåshud då jag plötsligt såg mig själv i Karl och den totala dedikationen jag ibland haft då inget fick eller kunde komma i vägen för mitt magiska arbete.

Du kan köpa boken här, på Starfire Publishing.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: