Magical revival – Kenneth Grant (1973)

rev

Detta är den första av dom 3 triologierna om den Typhoniska strömningen. När Grant skrev den hade han inte i avsikt att det skulle bli några uppföljare. Om man vill få annan syn på Crowleys magi och oto är denna bok ett guldkorn. Den tar upp i klartext kopplingen till bland annat trantra som finns hos Crowley. Han täcker även andra personligheter som Austin Osman Spare och Dion Fortune.

Med tanke på att Grant arbetat med så väl Crowley och Spare samt träffat Fortune så finns det knappast någon som kan ge en mer täckande översyn. Man får verkligen en aha upplevlse av den här boken och den skänker ljus åt ämnen som man inte tidigare direkt har pratat öppet om.

Mycket kritik har riktats mot Grant och hans böcker men man måste ha ett öppet sinne. Vi skapar oss alla vår egen verklighet, vad stoppar dig att göra det samma?

Omslaget pryds av symbolen som återfanns på golvet av Golden dawntemplet (vault of the adepts) och det är lätt att se samhöriheten med odjurets symbol (se liber OZ här nere). Båda innehåller en sjuuddig stjärna. Den ena har den sjuhövdade draken och kliffotiska titlar vid vart huvud mendas den andra pryds av något som ser ut som en utstående kuk. Tittar man lite mer noga ser man att det är symbolen för solen med tre månhalvor under sig samt 666. Draken symboliserar även kundalinikraften som väcks. Precis som solen och månen står för, Shakti och Shiva.

Men som sagt mycket mer finns att läsa i boken som snart kommer att ges ut igen. Skynda att fynda!!!

Om ni är intresserade av en katalog eller har frågor kan ni mejla på:starfire.books@btinternet.com

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: